SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Damer A-lag

Matchen Westerviks IBK Dam-Skillingaryds IK INSTÄLLD!
2023-12-01 08:37

Matchen Westerviks IBK Dam-Skillingaryds IK inställd på grund av sjukdom i motståndarlaget.

 

Nytt matchdatum 5/1.

Maja Andersson inför kvällens match, "Ta er till hallen och kolla på lite fin innebandy"
2023-11-24 09:12
Foto: Rikard Nilsson

Inför fredagens hemmamatch emot Bankeryds Skid o MK tog hemsidan sig ett snack med Maja Andersson.

 

Säsongen har startat på ett mycket bra sätt och vi stoltserar med fem vinster på sex matcher. I nuläget ligger vi på en andraplats i tabellen vilket skulle innebära kval. Är kval något vi har som målsättning med tanke på säsongsinledningen?

Att kvala hade varit jätteroligt och något som vi absolut satsar på med tanke på inledningen och hur bra vi har spelat. Känslan i laget är bra och alla går in med inställningen att vi ska komma i toppen. 

 

Förra säsongen stod du för imponerande 30 poäng och precis under ett snitt på 2 poäng per match. Säsongen har börjat med 4 poäng men tre av dessa kom senast. Kommer poängmaskinen Andersson i gång nu?

 

Haha det kan man ju hoppas på iallafall, har väntat på att få in den första bollen och när jag väl får in den första så brukar det släppa sen. Vi har många andra i laget som producerar mycket poäng så är nöjd bara vi vinner matcherna. Sen är det alltid extra kul när man har bidragit med poäng såklart. 

 

Har det alltid varit naturligt för dig att göra poäng eller är det något som kan växa fram med tiden om man som yngre spelare inte är en poängspelare idag?

 

Det har absolut inte varit naturligt för mig, spelade match när jag var yngre och gjorde aldrig poäng. Det är de senaste säsongerna jag har fått igång de så det behöver man inte stressa över som yngre det kommer när det kommer. 

 

Du är en av tjejerna som skrev på ett längre kontrakt inför den här säsongen. Kändes det självklart att se dig som en Westerviks IBK-spelare för en längre tid framöver när förfrågan kom upp?

 

Jo men det kändes ändå självklart, sålänge jag tycker det är roligt så kommer jag spela. 

 

Hur började du med innebandy? Var det bara sporten som lockade och höll dig kvar eller finns det fler positiva aspekter med att spela innebandy?

 

Började på innebandylekis när jag var kanske 5 år. Fastnade för det direkt och fortsatte spela och tyckte bara det blev roligare. Sen har jag slutat 2 gånger men ändå alltid kommit tillbaka. Såklart det finns mer positiva saker, att vara en del av ett lag och man träffar mycket nya människor som man kommer nära som man kanske inte hade träffat annars. 

 

Westerviks IBK engagerar sig på Orange Day – Idrotten står upp mot våld mot kvinnor. Hade du hört talas om detta innan helgen och hur känner du för att idrotten visar sitt stöd i denna typ av frågor?

 

Jag har faktisk inte hört om Orange Day innan men tycker det är väldigt bra att sporten engagerar sig så det når ut till mer folk eftersom det är en väldigt viktig grej. Precis som jag som inte hade hört talas om det så kanske flera uppmärksammar det nu. 

 

På fredag möter ni ett lag som inte riktigt har startat lika bra som vi i Westerviks IBK. Vad kan vi förvänta oss av matchen och varför bör man ta sig till Bökensved i morgon klockan 20:00?

 

Ja precis dem ligger lite längre ner i tabellen men det betyder inte att det kommer bli lätt. Ibland har vi svårare mot sådana lag och går ner i deras tempo men vi ska verkligen försöka ligga på vår nivå och vinna matchen. Samtidigt som vi kan spela vårt spel som vi tränat på. Ta er till hallen och kolla på lite fin innebandy och se två lag kämpa om 3 poäng. 

 

Vi tackar Maja för intervjun och hoppas att samtliga som kan kommer till Bökensved ikväll vid 20:00 och hejar fram våra damer till ytterligare en seger i kampen om en kvalplats.

Lisa Nilsson inför helgens bortadrabbning med Husqvarna IK
2023-11-17 09:05
Foto: Rikard Nilsson

Inför helgens viktiga bortamatch emot Husqvarna IK tog hemsidan sig ett snack med återvändaren Lisa Nilsson.

Fantastisk säsong så här långt med endast en förlust för laget. Vad tror du varit nyckeln till denna start? 

Ja säsongen har börjat riktigt bra och det känns som att nyckeln har varit att vi hjälpt och kämpat för varandra i framförallt försvarsspelet och att ingen av oss ger upp!

 

Du har varit borta från föreningen sen säsongen 2014/2015. Du har spelat i Craftstadens IBK Oskarshamn sen du lämnade. Hur kommer det sig att du kommer tillbaka till din moderförening inför denna säsong?

Jag tänkte inte spela innebandy så länge till och ville därför avsluta i min moderklubb. En till stor anledning till att jag kommer tillbaka är att många fler från min tid i WIBK är tillbaka denna säsong och det är riktigt kul.

 

Hittills under säsongen har du stått för 5 mål och 1 assist och leder lagets interna poängliga. Kan vi förvänta oss mer mål redan till helgens viktiga drabbning?

Haha nu vill jag inte jinxa något men det hoppas jag verkligen, de är alltid kul att göra mål !

 

Vad skulle du säga är det bästa med att spela innebandy och varför skulle du uppmana alla tjejer att aldrig sluta spela? 

Det absolut bästa är laget, den lagkänsla som finns är svår att toppa. Det blir som en extra familj då man spenderar mycket tid och kommer varandra nära då man vinner och förlorar tillsammans.

 

Om man är en ung tjej och drömmer att få spela med dig. Hur snabbt måste man ta sig upp till A-laget för att få chansen att spela med dig?

Haha ja jag tänkte väl egentligen bara spela den här säsongen men just nu är det så roligt att det inte är omöjligt med ytterligare en.

 

Vad tror du är nycklarna till helgens match och hur kommer det gå i matchen plus frågan på allas läppar, kommer du återigen göra mål?

Jag tror att det kommer vara en jämn match så det gäller att vi fortsätter att kämpa för varandra och att alla gör sitt yttersta så ska det nog gå vägen, självklart kommer jag försöka pytsa 1 eller 2.

Sur förlust ska nu bli vinst!
2023-02-10

Hemsidan tog ett snack med Hanna Holmström inför mötet med serieledaren SSG på lördag..

 

Matchen mot SSG startar 12.00 på lördag den 11:e Februari.

 

Biljetterna kostar 50 för vuxen och betalas på plats.

Emma tror på en tuff och jämn match!
2023-01-19 08:56
Foto: Magnus Strömsten

Inför den svåra hemmamatchen mot FBC Kalmarsund Ungdom så tog hemsidan ett snack med Emma Stenborg.

På lördag kl. 15:00 så startar matchen i Bökensveds Sporthall.

 

Gratis inträde då vi tackar våra sponsorer för att man sammarbetar med Westerviks IBK.

Matchreferat WIBK - Färjestadens ISB
2022-10-30 17:16

Det fanns en ovisshet innan matchen. Vi gjorde en dålig match mot Vimmerby där vi läckte i försvaret men krånglade oss ur den matchen med en seger. Spelet justerades inför bortamatchen mot Kalmarsund där det var en strålande försvarsinsats. Var det en engångsföreteelse eller skulle vi vara lika stabila i matchen mot Färjestadens ISB?

 

Vi började matchen med vår defensiva uppställning och lät inte motståndarna skapa några direkta farligheter. Respekten för FISB var dock för stor vi hade inga direkta egna farligheter, det var några sporadiska kontringar. Men det skulle ändra på sig, när vi hade en lyckad 15:e minut i perioden. Inom loppet av 35 sekunder gjorde vi tre stycken mål genom Annie, Gabbi och Alice. Innan första perioden hade slutat så hade FISB reducerat till 3-1. Resultatet speglade inte matchbilden, men det handlar om att göra mål på sina chanser. Vi har efter seriepremiären då vi brände alldeles för många målchanser tränat på avslut under stress för att öka vår skotteffektivitet. 

 

Den andra perioden började som den första där vi blir för passiva och stressar med bollen. Vi har pratat mycket om att vårda bollen och låta motståndarna hamna ur position för att sedan sätta in pressen. Nu får vi många och korta anfall. Vi blir även satta under press för att vi är dåliga på att understödja varandra när motståndarna dubblar i t.ex. hörnen. Genom stabilt backspel blir det dock inte så många farliga målchanser för våra motståndare. Det är vi som utnyttjar en chans och utökar vår ledning till 4-1, genom att Ronja slår in bollen på volley. Härligt att göra ett sådant mål med tanke på att det är en detalj som vi lagt ned träningstid på. I den andra periodpausen pratar vi om att understödja varandra och att vårda bollen.

 

Den tredje perioden får en olycklig start genom att FISB reducerar efter 2 minuter, vilket ökar stressnivån. Vi får dock ett psykologiskt viktigt mål när Ronja redan efter 40 sekunder återtar vår tremålsledning genom att göra sitt andra mål och lagets femte. Efter några minuter gör Annie sitt andra mål och utökar vår ledning till 6-2. Skönt med lite marginal, FISB börjar chansa i sitt spel och tar tidigt ut sin målvakt vilket leder till en reducering med åtta minuter kvar. Men de kommer inte närmare än 6-3 vilket blir slutresultatet. 

 

Det är ett glatt gäng som firar segern över förra årets topplag. Det är verkligen en laginsats där vi börjar få ordning på vårt försvarsspel som är stabilt. Det finns en del förbättringspunkter i försvarsspelet samt att utveckla vårt anfallsspel. Med tanke på att vi har speluppehåll i två helger finns det gott om träningar att finslipa detaljer i vårt spel. Avslutningsvis delades det ut priset till matchens lirare, förra helgen var det Alwa som fick det och hon utsåg Perra.  En strålande motivering för en stabil insats där Perra sprider ett lugn och peppar sin omgivning med positiva kommentarer. 
Guldklubben
En insamling för Westerviks Innebandyklubb
Guldklubben är en möjlighet för dig som vill stötta Westerviks IBK med det lilla extra.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Vår huvudsponsor
Samarbetspartners