SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Westerviks Innebandyklubb
Bli Medlem
Välkomna
Välkomna till Westervik Innebandy!

Vi är en av Västerviks största föreningar. Vi har lag från lekis upp till seniorlag samt träning för spelare med funktionsnedsättning. Vi finns representerade i poolspel för de yngre lagen och seriespel för de något äldre lagen.
2023-12-06 15:31

Kingpin Bowling i Västervik fortsätter som sponsor för Westerviks IBK säsongen 2023/2024.

 

Bowlinghallen har 12 banor och kan ta emot stora sällskap som vill bowla, umgås och kanske ta en öl, en perfekt plats för vänner, grannar, företag svensexan och mycket annat!

 

Kom gärna in på en Burgare före, under eller efter WIBKs matcher. Vi ses där!

 

Tack för att ni vill vara en del av Westerviks IBK kommande säsong!

Skolprojektet åter en succé, föreningen har aldrig varit större!
2023-11-29 11:07

Skolprojektet som säsong ett var en stor succé skulle följas upp av en säsong två. Skulle det bli lika bra eller skulle vi kunna göra det ännu bättre.

Inför säsong två spände vi bågen och öppnade upp för skolor utanför Västerviks stadsgräns. Skolorna från förra året ville gladeligen fortsätta även denna säsong och vi fick napp även utanför vår stadsgräns. Vi är tacksamma för alla skolor som vill ha ett samarbete med oss i Westerviks IBK.

Inför säsongen 2022/2023 var jag ny på jobbet och ny som Klubbchef. Det första jag fick som uppgift var hur jag kan stärka oss som förening. Vi var en förening med 314 licenserade spelare vid säsongens slut 2021/2022 vilket ändå kan ses som en stabil siffra för en förening i en stad med Västerviks storlek. Jag har sen tidigare haft en idé om att skolbesök är nyckeln till att nå ut till våra unga. Detta har jag själv förstått som idrottslärare men också genom en gammal tränare som sadlat om och har jobbat med just skolbesök för Svensk/Hallands innebandyförbund.

 

Vi satt upp följande syfte med vår satsning:

 

Syftet med vår satsning är att ge alla barn och unga i vårt närområde chansen att delta i vår idrott. Det är väldigt vanligt att många unga inte kommer naturligt i kontakt med vissa idrotter och vi vill inte att det ska bli så med vår idrott. Vi vill vara en idrott och en förening för alla. När vi gör detta projekt så vet vi att vi åtminstone har gjort vad vi kunnat för att visa upp vår idrott för alla. För oss är det viktigt att nå samtliga barn för att försäkra oss om att alla fått samma förutsättningar av oss.

 

Efter första året ute i skolorna så var vi inför säsong två lite bättre förberedda för att det skulle kunna komma in fler spelare. Vi hade vidtagit de åtgärder som vi trodde var nödvändiga. Vi hade till exempel skapat mindre åldersspann på flicksidan för att kunna fylla på gruppernas storlek utan att de blev överfulla som de hade blivit under föregående års satsning. Nu fanns det utrymme att fylla i stället för att ledarna kunde stå med grupper på uppemot 40 deltagare som resultatet blev året innan. Vi har fortfarande grupper som är väldigt stora men de är färre i år. Men vi har till exempel en grupp för pojkar födda 2015 som bedriver sin verksamhet med 50 pojkar i åldern. Runt en sådan grupp krävs det många och engagerande ledare vilket vi har lyckan att ha i föreningen.

 

Vi har inte bara sett resultat av vår satsning via ökade licenssiffror utan även fått till oss att intresset och utövandet runt om på våra skolor har ökat. Man spelar mer innebandy på de möjligheter som ges både inomhus och utomhus där lärare pekar på att det beror på vår satsning. För oss är denna typ av information från lärare ute i skolorna den optimala klappen på axeln och det vi vill åt nästan mest. Det vardagliga och spontana idrottandet är vad vi kallar idrott. Jag tror att många av oss lite äldre kan se tillbaka på någon form av spontanidrott och tänka, det var tider det.

 

Vårt mål är hela tiden att öka den fysiska aktiviteten hos kommunens barn och då gärna hos Westerviks IBK. Vi vill att fler ska kunna idrotta på ett sätt så man vill idrotta längre upp i åldrarna och inte bara som barn. Vi vill att innebandyn ska bli en folksport som inte bara handlar om innebandy här och nu utan att sporten ska kunna ge förbättrade hälsoperspektiv för hela samhället. Det är såklart stora ord men vi försöker åtminstone bidra med det vi kan och detta projekt är en bra början på att nå dit.

Slutligen vill vi kolla på vart siffrorna från 2021/2022 har hamnat idag. Siffrorna har ökat även denna säsong och vi har i skrivande stund gått från 314 till 427 licenserade spelare på två år. Detta är inte bara bra siffror utan rekord för vår förening. Så Westerviks IBK har aldrig varit större än vad den är idag och det har vi mycket vår satsning på besök ute i skolorna att tacka för. Vår ökning av medlemsantalet kan vi tacka denna satsning för. Även om inte allt beror på den så är det en viktig del i den utökade satsning mot ungdomsidrotten som vi nu inlett. Med ett ökat licensantal har även antalet ledare och samordnare ökat. Vi är ingenting utan våra fantastiska ledare och samordnare som varje dag gör allt man kan för att få våra aktiva att må bra och komma tillbaka till nästa träning. Så satsningar som dessa är ingenting utan er som sköter det vardagliga idrottandet. Ni är guld värda för oss i föreningen.

 

Sist kan jag också säga till alla föräldrar där ute som inte alltid vet hur sina barn sköter sig. Under dessa två år som jag varit ute så har jag bara mött fantastiska ungdomar som gjort sitt bästa hela tiden. Jag är sjukt imponerad över alla barn som jag mött och ni ska vara stolta som föräldrar.

 

Vi vill även passa på att tacka alla som är med och stöttar oss i denna satsning. Utan ert stöd skulle det inte gå. Det är underbart att se att ni ser ungdomarnas möjlighet till rörelse som något viktigt att stötta. Tack!

Bussresa till SM-finalerna med WIBK
2023-11-17 11:14

Bussresa till SM-finalerna i innebandy den 27 april 2024

För tredje året i rad arrangerar WIBK bussresa till SM-finalerna i innebandy. 

I år kommer SM-finalerna att spelas på Friends arena i Stockholm.

 

Det blir en heldag med innebandy då både damernas och herrarnas SM finaler kommer att avgöras. 

Damerna startar preliminärt kl. 12:00 och herrarna kl. 15:00. Mer information kommer i god tid innan resan.

 

WIBK ordnar med bussresa och inträde för 400 kr / person.

 

Det kommer endast finnas 45 platser i bussen och först till kvarn gäller. 

Varför inte göra detta till en fin avslutning på säsongen 2023/2024 och locka med hela laget på resan eller ge detta i julklapp till någon du tycker om.

 

Anmäl er senast den 30 november till info@westerviksinnebandy.se

OBS Bussresan arrangeras när minst 35 platser är bokade. 

LF Kalmar fortsätter som samarbetspartner med Westerviks IBK
2023-11-10 12:42

LF Kalmar fortsätter sitt samarbetsavtal med Westerviks IBK!

 

Länsförsäkringar Kalmar län är ett bolag som ägs och styrs av sina kunder, lokalt i länet. LF Kalmar finns här för att ge rådgivning, trygga bostadsaffärer och heltäckande försäkringsskydd. Men också genom att engagera sig på djupet i det samhälle som kunderna lever och verkar i.

 

Idag är mer än 120 000 länsbor kunder hos Länsförsäkringar Kalmar län. Eftersom man också ägs av sina kunder betyder det att mer än varannan länsbo äger Länsförsäkringar och samtidigt är deras enda uppdragsgivare.

 

Eftersom man har kundernas bästa som enda mål är det viktigt att man finnas så nära sina kunder som möjligt. Därför har man kontor från norr till söder i vårt avlånga län, så även här i Västervik.

 

Härligt att ni på LR Kalmar fortsätter att tro på det som Westerviks IBK står och jobbar för. 

2023-10-31 09:29

Västerviks isolering fortsätter som sponsor för Westerviks IBK säsongen 2023/24. Företaget vill vara med och satsa på ungdomsidrotten här i Västervik. Vi i Westerviks IBK ser Västerviks Isolering som en viktig del i vår förening.

 

Västerviks isolering är ett isoleringsföretag som inriktar sig på teknisk isolering. Man har en bred kunskap med lång erfarenhet. Tillsammans med sina samarbetspartners strävar man alltid efter 100% nöjdhetsgaranti hos sina kunder.

På Västerviks isolering finns det varken för små eller för stora jobb. Är man intresserad av deras tjänster så är det bara att höra av sig för en offert. Lättast når ni företaget på https://www.vasterviksisolering.se/

 

Tack till Västerviks Isolering för att ni vill vara en del av Westerviks IBK kommande säsong!

Bli Medlem
Guldklubben
En insamling för Westerviks Innebandyklubb
Guldklubben är en möjlighet för dig som vill stötta Westerviks IBK med det lilla extra.
Nyheter från våra lag
 
Vår huvudsponsor
Samarbetspartners