SM äventyret över för den här gången.
2020-02-02
Under lördagen spelade WIBK regionslutspel i Mullsjö i USM P16..
Det var ett taggat WIBK lag som äntrade planen i fina nyhemshallen. Det märktes att det var SSL standard. Exvis I omklädningsrummet såg man matchtiden och hur mycket som var kvar av periodpausen.

Däremot hade arrangören problem med att ljuset slocknade 3 gånger under dagen och av någon anledning fick alltid WIBK skriva på match protokollen två gånger. Men inget av det störde oss utan vi hade fokus på matcherna.

Första matchen var mot CL98. Det blev en mycket jämn och tät match. WIBK tog ledningen genom en inövad frislagsvariant. Efter några minuter kvitterade CL98 men WIBK tog återigen ledningen innan en mycket omdiskuterad händelse gjorde att CL98 kvitterade precis strax innan period signalen gick.
3 sekunder kvar och CL98 får inslag i hörnet, WIBK är inte på tårna utan en diagonal boll och skott direkt gör att vi går till oavgjort resultat efter första perioden.

Varför omdiskuterad? WIBK spelare menade på att bollen inte var still när den slogs men faktum kvarstår. Bollen gick in i mål någon tiondels sekund innan signalen gick och WIBK var inte på tårna i det momentet. Andra perioden går vi ner oss lite och CL98 får göra något enkelt mål. 1-3 i andra gör att vi har underläge 3-5 inför sista. Vi ger oss själva chansen och reducerar till 4-5 med 5 minuter kvar och har bra press stundtals på CL98. Men vi lyckas inte och en tråkig uddamålsförlust startar detta regionslutspel.

Nästa match var mot IBK Genarp. En mållös första period där vi får den matchbild vi önskar dvs de har mycket boll men har svårt att komma till bra lägen och vi får en del kontringslägen. I andra sätter de större press på oss och med ett tidigt mål i PP så har Genarp kontroll på matchen halva perioden. Ställningen 2-0 till Genarp när först vi tar en utvisning som vi klarar av för att sedan få spela i PP i fyra minuter utan att vår PP femma lyckas. Mycket bra box av Genarp.

Ställningen 0-2 inför sista. När vi får 0-3 i baken så tappar vi fokus och tar två onödiga utvisningar som vi ändå klarar av. Efter 8 minuter tar vi time-out och kastar om i femmorna för att försöka göra en sista forcering. 0-4 kommer också innan Robin snyggar till siffrorna något. Vi kämpar ända till slutsignalen men lyckas inte sätta fler bollar och SM äventyret är över.

CL98 slog sedan Genarp med uddamålet och CL98 möter idag Växjö medans Genarp tar sig an (i mina ögon storfavoriten i detta regionslutspel) Jönköping.

I slutspelet vann Jönköpings IK i sudden mot Genarp i Semi.
Växjö slog CL98 med 4-1.
Vinnare i södra regionslutspelet blev till slut Jönköpings IK som vann i Sudden mot Växjö med 3-2.

Vi visade ändå att WIBK var tuffa motståndare och flera i laget har fått bra erfarenheter inför kommande SM tävlingar. 3 spelare i vår trupp denna säsong har faktiskt möjligheten att spela 2 gånger till.

På kvällen så tackade vi ledare spelarna för den tid vi haft tillsammans på den här resan och mitt under det mötet så kommer alla föräldrar och applåderar och tackar hela laget. Vi fick hårt motstånd av Genarp men jag tycker helt klart att WIBK vann publikkampen.