SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Damer A-lag

Emma tror på en tuff och jämn match!
2023-01-19 08:56
Foto: Magnus Strömsten

Inför den svåra hemmamatchen mot FBC Kalmarsund Ungdom så tog hemsidan ett snack med Emma Stenborg.

På lördag kl. 15:00 så startar matchen i Bökensveds Sporthall.

 

Gratis inträde då vi tackar våra sponsorer för att man sammarbetar med Westerviks IBK.

Fantastisk säsong så här långt men senast kom första förlusten. Vimmerby blev för tuffa på bortaplan men du stod för båda WIBKs mål. Vad mer än de två målen kan du och laget ta med er framöver? 

De sista tre matcherna har vi haft problem med försvarsspelet och släppt in mer bollar än tidigare. I matchen mot Vimmerby hade vi ett okej försvarsspel, många av deras mål var enklare bollar som rullade in olyckligt. Vi har sista veckorna tränat mycket försvarsspel, jag hoppas hela laget nu är trygga i jobbet vi ska göra i försvaret, mot Vimmerby var det ändå ett fall i rätt riktning. I helgen hoppas jag försvarsspelet sitter fullt ut. Det var nog många som blev glada när du bestämde dig för att börja spela i Westerviks IBK igen. Hur tycker du att säsongen har varit så här långt? 

Kul att höra. Jag tycker jag kommit in i laget bra. I början försökte jag ligga lite lågt, jag visste inte riktigt var min nivå låg efter något stillasittande år utan innebandy efter barn nr 2. När jag väl började komma in i spelet/laget, ju mer plats har jag tagit och försökt att ändå bidra med min erfarenhet.

Säsongen hittills har varit bra, jag får ändå vara nöjd även fast jag inte kommer komma upp i den nivå jag kanske spelat tidigare.  Enligt iBIS har du gjort 484 poäng som senior på 258 matcher och det är fantastiska siffror. Vad är den största anledningen till de fina siffrorna och varför tror du att det är två tredjedelar mål och ”bara” en tredjedel assister? Är du en utpräglad målskytt? 

Min roll har tidigare alltid varit att göra mål och det är svårt att analysera varför. Men jag passar bra ihop med spelare som kanske gör ett mer slitsamt jobb och kan leverera bra passningar, sen är det upp till mig att hitta ytorna för att göra mål.
Mitt spel är kanske inte att rulla runt bollen så mycket i anfallet, utan gå rakt och skjuta på det mesta.
Men under nuvarande säsong finns det många bra målskyttar i laget som ansvarar för den rollen mer än mig. Vad skulle du säga är det bästa med att spela innebandy? 

Det bästa är svårt att säga, men något väldigt bra måste det vara då jag verkar ha svårt att kunna sluta.
Men att delta i ett lag är fantastiskt kul, sen är jag en vinnarskalle så drivet att vinna matcher får mig säkerligen att fortsätta. Vilket är ditt starkaste minne från karriären så här långt? 

Sett till den egna prestationen är det året jag spelade i Linköping och gick upp till SSL där jag även fick göra Linköpings första mål. Men de flesta säsongerna har jag ändå spelat i Västervik och här finns det många roliga minnen med cuper, turneringar och bra lagprestationer under alla säsongerna. På lördag är det dags för match mot FBC Kalmarsund Ungdom. Senast var det en jämn match som slutade 5-5. Vad tror du om matchen på lördag? 

Den blir lika tuff som matchen på bortaplan i höstas.

De ägde mer boll än oss och det kommer de troligtvis även göra på lördag, men det gäller att ha ett tufft försvarsspel och ha extra koll på vissa av deras spelare, offensivt brukar vi alltid hitta lägen så det gäller att även sätta dem så kommer vi gå vinnande ur matchen. På lördag hoppas vi på mycket publik när det är Sponsormatch och gratis inträde. Varför tycker du att man ska komma till Bökensveds sporthall på lördag? 

Båda lagen strävar efter att få en kvalplats upp till div 1, den motivationen borde spegla matchen. Så jag hoppas på en bra match där man får se oss gå segrande ur den striden.

 

Hemsidan önskar lycka till och så hoppas vi på säsongens högsta publiksiffra! 


Nyhetsarkiv
Coacherna analyserar2022-10-27 23:00
Kronanmatch på söndag!2022-03-17 15:00
Vinst mot Sandbäckhult!2022-01-10 10:01
Inför dagens match!2021-12-18 09:46
Derbyvinst!2021-11-29 09:01
Skön vinst igår!2021-11-15 10:28
Seriepremiär för WIBK2021-10-10 13:19
Hanna har bestämt sig!2019-04-09 07:24
 
Vår huvudsponsor
Samarbetspartners