Damer A-lag

Matchreferat WIBK - Färjestadens ISB
2022-10-30 17:16

Det fanns en ovisshet innan matchen. Vi gjorde en dålig match mot Vimmerby där vi läckte i försvaret men krånglade oss ur den matchen med en seger. Spelet justerades inför bortamatchen mot Kalmarsund där det var en strålande försvarsinsats. Var det en engångsföreteelse eller skulle vi vara lika stabila i matchen mot Färjestadens ISB?

Vi började matchen med vår defensiva uppställning och lät inte motståndarna skapa några direkta farligheter. Respekten för FISB var dock för stor vi hade inga direkta egna farligheter, det var några sporadiska kontringar. Men det skulle ändra på sig, när vi hade en lyckad 15:e minut i perioden. Inom loppet av 35 sekunder gjorde vi tre stycken mål genom Annie, Gabbi och Alice. Innan första perioden hade slutat så hade FISB reducerat till 3-1. Resultatet speglade inte matchbilden, men det handlar om att göra mål på sina chanser. Vi har efter seriepremiären då vi brände alldeles för många målchanser tränat på avslut under stress för att öka vår skotteffektivitet.

Den andra perioden började som den första där vi blir för passiva och stressar med bollen. Vi har pratat mycket om att vårda bollen och låta motståndarna hamna ur position för att sedan sätta in pressen. Nu får vi många och korta anfall. Vi blir även satta under press för att vi är dåliga på att understödja varandra när motståndarna dubblar i t.ex. hörnen. Genom stabilt backspel blir det dock inte så många farliga målchanser för våra motståndare. Det är vi som utnyttjar en chans och utökar vår ledning till 4-1, genom att Ronja slår in bollen på volley. Härligt att göra ett sådant mål med tanke på att det är en detalj som vi lagt ned träningstid på. I den andra periodpausen pratar vi om att understödja varandra och att vårda bollen.

Den tredje perioden får en olycklig start genom att FISB reducerar efter 2 minuter, vilket ökar stressnivån. Vi får dock ett psykologiskt viktigt mål när Ronja redan efter 40 sekunder återtar vår tremålsledning genom att göra sitt andra mål och lagets femte. Efter några minuter gör Annie sitt andra mål och utökar vår ledning till 6-2. Skönt med lite marginal, FISB börjar chansa i sitt spel och tar tidigt ut sin målvakt vilket leder till en reducering med åtta minuter kvar. Men de kommer inte närmare än 6-3 vilket blir slutresultatet.

Det är ett glatt gäng som firar segern över förra årets topplag. Det är verkligen en laginsats där vi börjar få ordning på vårt försvarsspel som är stabilt. Det finns en del förbättringspunkter i försvarsspelet samt att utveckla vårt anfallsspel. Med tanke på att vi har speluppehåll i två helger finns det gott om träningar att finslipa detaljer i vårt spel. Avslutningsvis delades det ut priset till matchens lirare, förra helgen var det Alwa som fick det och hon utsåg Perra.  En strålande motivering för en stabil insats där Perra sprider ett lugn och peppar sin omgivning med positiva kommentarer.