SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Damer A-lag

Damledarna klara och försäsongsstarten genomförd
2021-06-01 20:00
Damledarna Emil L, Kalle J, Peter J och Thomas J.

Dam sportgruppen har hittat sitt ledare team för Dam A för säsongen! Det är idel välkända ansikten som kommer leda laget i division 2 säsongen som kommer när WIBK hade försäsongsstart.

Ledare för laget kommer Thomas Johansson, Peter Johansson, Kalle Jonsson och Emil Lindqvist att vara. Rollerna är att Thomas och Peter delar på tränarskapet, Kalle är assisterande tränare och Emil blir lagledare. Hemsidan tog ett samtal med Thomas och Peter.

 

Känner ni varandra sedan tidigare?

Thomas: Ja, vi känner varandra sen innan. Dels genom civilt arbete och genom innebandyn. Både som tränare för olika lag på tjej/dam sidan och genom sportgruppen.

 

Peter:  Ja, vi har tidigare jobbat på samma företag.  Jag var tränare för ett flicklag när Thomas senast var damtränare. 

 

Tanken är att Thomas håller i träningarna och Peter håller i matcherna, vad ser ni för fördelar och utmaningar med det upplägget?

Thomas:  Fördelarna kommer nog vara att man kan få mer energi att ge till spelarna, då man  inte ”behöver stå längst fram” hela tiden.  Man kan ta ett ”litet steg tillbaka” på träningarna/matcher och se både spelet och framför allt spelarna från ett annat perspektiv.

Utmaningarna skulle väl vara om vi ”tränare/coach” säger för mycket olika till spelarna, men tror inte att det ska bli några problem.

 

Peter: Fördelarna är att de flesta tjejerna får en ny röst och även lite nya saker som de kanske inte hört förut. Att jag håller i matcherna är mer att fördela arbetet lite.

 

Försäsongsträningen började ikväll (tisdag 1/6), hur viktigt tycker ni det är att det är en ny röst på försäsongen (i form av personal från Maxprestation)?

Thomas: Fördelen med en ny röst och framför allt en utomstående röst till försäsongen fysträning är jätte bra. Alltid bra med olika röster så spelarna blir taggade med. Riktigt kul att föreningen satsar lika på damerna som på herrarna, så en stor eloge till WIBK för det. 

 

Peter: Det är ganska bra att en person utifrån med rätt utbildning kan hålla i försäsongen förutsättningslöst, då tror jag att tjejerna kanske tar i lite mera. 

Vad har ni för förväntningar på laget och säsongen som kommer?

Thomas: Som ny ledare för laget har jag svårt att här och nu sätta upp förväntningar  på nästa säsong. Eftersom jag ej känner de flesta av spelarna och inte känner till de andra lagen i serien. Men jag hoppas med att kunna få spelarna att tycka det är kul, vilja utvecklas och prestera på topp varje match/träningspass. 

 

Peter: Ha roligt tillsammans och lära oss något nytt varje gång vi träffas. 

Dam sportgrupp: Vi är mycket nöjda med att hitta lösningar så att detta ledare team kunde byggas upp på det här sättet. Vi har stora förhoppningar att det kommer bli en mycket rolig säsong och förbereda WIBK och tjejerna för att ta nästa steg i vår utveckling av Damverksamheten.

 

/Webmaster Magnus Larsson 


Nyhetsarkiv
Kronanmatch på söndag!2022-03-17 15:00
Vinst mot Sandbäckhult!2022-01-10 10:01
Inför dagens match!2021-12-18 09:46
Derbyvinst!2021-11-29 09:01
Skön vinst igår!2021-11-15 10:28
Seriepremiär för WIBK2021-10-10 13:19
Hanna har bestämt sig!2019-04-09 07:24
 
Vår huvudsponsor
Samarbetspartners