SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Damer A-lag

En seriesegrare klar för comeback i WIBK.
2020-08-17
Astrid Göthberg har skrivit på ett 1 års avtal med WIBK.
Tillbaka i WIBK efter att ha varit iväg några år. Vad vet du om årets Damlag? Några spelare har jag ju koll på sedan tidigare men det är ju också många nya ansikten. Både yngre spelare från WIBK och sedan har det ju även tillkommit några från Överum sedan jag spelade sist, som jag tidigare varken spelat med eller mot. Från försäsongen har jag fått intrycket av att det finns många yngre spelare som är väldigt duktiga, vilket är roligt. 

Vad har du studerat? Jag har studerat till civilingenjör inom industriell ekonomi med inriktning mot energiteknik vid Mälardalens högskola i Västerås. 

Vilket är ditt starkaste innebandyminne? Jag har många bra innebandy minnen. Bland annat säsongen när vi vann division 3 med Thomas Johansson som tränare. Vi var ett härligt gäng som spelade och hade mycket kul ihop. 

Hur tycker du träningarna har varit under försäsongen? Jag tycker att träningarna mestadels har varit bra. Roligt att få samarbeta med Maxprestation och kul att få ett träningsschema även för sommaruppehållet. 

Vad har du för förväntningar på säsongen som kommer? Jag har som sagt inte superbra koll på laget än eller vilka som spelat med vilka tidigare, men i och med att det är många som kommer från olika innebandy-bakgrunder och utifrån de träningar vi haft känns det som att vi behöver spela ihop oss lite bättre. Jag hoppas att vi kommer att ha en bra uppslutning på träningarna så att vi har möjlighet att göra det. I övrigt är jag taggad på att vara tillbaka och jag tror att det kommer att bli en rolig säsong. 

Har du spelat innebandy under dina studier? Jag har spelat Korpen de senaste 3 åren. Det blir lite annorlunda, men har i alla fall inte tappat all innebandy. 

Vad tror du om lagets möjligheter? I och med att jag varit borta ett tag känner jag inte att jag har särskilt bra koll på serie konkurrenterna, men att komma topp tre i alla fall vore roligt! Jag ser många möjligheter internt i laget och hoppas som sagt på att vi under säsongen kommer att bli mer samspelta. 

Hur har Corona påverkat dig? Jag var i Sydafrika i början av året för att genomföra en del av mitt examensarbete, men behövde åka hem tidigare så det arbetet påverkades en hel del. I övrigt upplever jag också att det har varit svårare att hitta jobb.

Tränaren Peter Johansson kommenterar: Vi är glada att Astrid flyttat hem igen efter studier.

Hon kommer att tillföra en hel del rutin till vårat unga lag.

Det ska bli spännande att få ha henne i laget den här säsongen.


Vi hälsar Astrid välkommen tillbaka och önskar henne och laget lyckat till.

Det innebär att vi nu har dessa spelare under avtal med WIBK:

Ellinor Johansson

Jennie Schöldqvist

Moa Fredriksson

Olivia Vessby

Sally Borell

Siri Jonsson

Hedda Ivarsson

Hanna Holmström

Emilia Ilhammar

Annie Palm

Ronja Rosén

Yvette Svensson

Astrid Göthberg


/Webmaster Magnus Larsson


Nyhetsarkiv
Coacherna analyserar2022-10-27 23:00
Kronanmatch på söndag!2022-03-17 15:00
Vinst mot Sandbäckhult!2022-01-10 10:01
Inför dagens match!2021-12-18 09:46
Derbyvinst!2021-11-29 09:01
Skön vinst igår!2021-11-15 10:28
Seriepremiär för WIBK2021-10-10 13:19
Hanna har bestämt sig!2019-04-09 07:24
 
Vår huvudsponsor
Samarbetspartners