SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Damer A-lag

Vi förlorade med uddamålet mot SM mästarna!
2020-05-15 10:30
WIBK har gjort klart med en lagledare med stor erfarenhet av innebandy och WIBK!

Berätta vem Emil Lindqvist är?

Jag är en person som efter 15 år i restaurangbranschen valde att byta inriktning i yrkeslivet. Jag utbildade mig till socialpedagog och arbetar idag som frivårdsinspektör. Blev i slutet på oktober pappa till en son. Alltid haft ett stort idrottsintresse, framförallt som åskådare och ideellt arbetande i olika föreningar. 


Min aktiva karriär hade nog sin höjdpunkt när jag som 10-åring var nära att göra mål i en handbollsmatch, blev dock en stolpträff.

 

Hur kom du i kontakt med innebandy?

Jag har en mamma och en lillasyster som spelade. Var åskådare i några år innan jag erbjöd mig att hjälpa till inom föreningen. Jag blev då engagerad i styrelsen, jag hade viss erfarenhet tidigare från styrelseuppdrag i annan förening.

 

Vad vet du om dagens Damlag?

Att det är en sammanslagning av spelare från tidigare damlag i WIBK, spelare från Antvarden samt spelare från tidigare flickor 02-03. Jag har fått uppfattningen av att det är ett lag där lagsammanhållningen verkligen har blivit bra på kort tid. Så det  ska bli roligt och få bli en del av det, jag hoppas dom ska släppa in mig i sin sammanhållning. 


Självklart tycker jag det är roligt om man vinner matcher, men för min del är det viktigaste att vi har roligt och stöttar varandra på vägen. Om vi har roligt och stöttar varandra så kommer även segrarna. En del av spelarna som spelade förra året känner jag sedan tidigare, vet dock inte hur många av dessa som kommer spela kommande säsong.

 

Berätta om några höjdpunkter du upplevt inom innebandyn?

Svårt att säga. Men en ögonblicksbild som jag kommer att tänka på är när Flickor födda 90 spelade regionslutspel i SM för juniorer (vi arrangerade både kval och regionslutspel det året). WIBK hade vunnit andra semifinalen (mot JIK som Flickor 90 hade tampats mot sedan unga år, vinst med uddamål) och hade således kortare tid för att hämta andan än det andra finallaget. Det var då intressant att se hur olika spelarna laddade inför regionsfinalen. Vissa spelare lattjade på planen, andra satt på läktaren och pratade med kompisar och några satt på spelarbänken och bara stirrade rakt fram. Kul att se hur olika man laddade, och att alla spelare tilläts vara i sin bubbla i ett sådant speciellt läge. Tråkigt nog förlorades sedan regionsfinalen med uddamålet mot Pixbo som sedan vann SM-guldet. I mina ögon är den årgången det bästa flicklag som jag sett och följt (började i unga år då min syster spelade där, hon hade dock slutat vid detta tillfälle). 


Laget innehöll spelare som Charlie Åström, Emma Stenborg, Malin Stenborg och Karin Wiberg som spelat på högre nivå senare. Ett antal spelare som hade kunnat nå högre som Sara Gustavsson, Jennipher Nilsson, Louise Olsson och Maria Svahn. Och en spelare jag framförallt vill framhålla i det laget var Elin Looström (som efter detta gjort flest matcher i damlaget, totalt 133 stycken) som i mina ögon var den spelare som bidrog starkast till lagsammanhållningen, en spelare som Elin är guld värd som tar ansvar för alla i gruppen och tar nya spelare ”under sina vingar”. Sen fanns det självklart flera viktiga spelare, jag ber om ursäkt att jag inte nämner hela laget för hela laget förtjänar verkligen ett omnämnande.


Men du sa några höjdpunkter, hela resan med herrlaget när de avancerade till högre division tre år i rad var häftigt. Då var det innebandyfeber i stan och det var inte långt ifrån att hallen var fylld vid några tillfällen.

Sen tycker jag en ständig höjdpunkt är att se glädjen hos alla yngre innebandyspelare.

 

Du har varit väldigt engagerad i WIBK, vilka positioner har du engagerat dig i?

Jag har suttit med i styrelsen, sportgruppen och sponsorgruppen. Det är det jag kommer på just nu, sen har organisationen i WIBK sett annorlunda ut under åren vilket gjort att man har varit delaktig i väldigt varierande grad. Men ur organisationssynpunkt skulle jag tro att jag gjort det mesta utom ordförande, kassör och domaransvarig.

 

För några år sedan var du på en föreningsutveckling tillsammans med några andra från WIBK, berätta vad du minns om den?

Ja du, det var många år sedan. Men jag minns att det var väldigt utvecklande. Vi var fyra stycken som åkte från WIBK till Rhodos för en veckas föreningsutveckling. Det var personer som alla vid den tiden var starkt drivande i föreningen, det var en ära att bli vald av styrelsen att få delta vid detta. Det var SIBF som bekostade resan, så WIBK behövde inte betala något.


Det jag lärde mig framförallt var nog hur regelverket ser ut för att bedriva en förening. Sen fick vi påbörja arbete med flera styrande dokument inom föreningen som vi sedan när vi kom hem kunde ta med oss hem till WIBK och fortsätta arbeta med. Sen var det såklart oerhört nyttigt att se hur andra föreningar arbetade från hela Sverige, tror det var cirka 300 personer deltagande från olika distriktsförbund och föreningar vid denna resa.


Peter Johanssons kommentarer: Fantastiskt kul att Emil kommer tillbaka!

Emil är en glädjespridare som kommer att ge energi till hela laget 😊

Vi känner att han blir en bra avlastning för oss tränare där vi vet att vi inte riktigt har hunnit med vissa saker runt laget på sidan av träningarna.


Dam sportgrupp: En viktig pusselbit i ett lagbygge är lagledaren som tar hand om allt det som inte syns. Bjuda in lag, domare och andra administrativa saker som är en del av ett framgångsrikt lag. Vi känner stor glädje över att vi lyckats locka tillbaka Emil till denna säsongen. Med sig har han en stor statistik över Damlaget från säsongen 2005-2006 och fram till idag som blir en guldgruva för att hitta nya artiklar till damhemsidan!


/Webmaster Magnus Larsson  


Nyhetsarkiv
Kronanmatch på söndag!2022-03-17 15:00
Vinst mot Sandbäckhult!2022-01-10 10:01
Inför dagens match!2021-12-18 09:46
Derbyvinst!2021-11-29 09:01
Skön vinst igår!2021-11-15 10:28
Seriepremiär för WIBK2021-10-10 13:19
Hanna har bestämt sig!2019-04-09 07:24
 
Vår huvudsponsor
Samarbetspartners