SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Damer A-lag

Innebandy är en charmig lagsport där spelet går fort.
2019-12-03 21:15
Emma Stenborg har varit med på de flesta matcherna men inte på planen. Läs om hur Emma upplevde matchen i söndags och vad som håller henne ifrån planen just nu.
Du var med som ledare på söndagens match. Hur tyckte du matchen var? Jag vill förtydliga att jag inte är en ledare som de andra men eftersom jag inte kan spela själv, men har valts till kapten i laget, vill jag ändå vara med på bänken i tron om att jag kan påverka något positivt till laget. Matchen startade bra där spelarna samarbetar på hela planen och vi skapar bra och farliga målchanser. Desto längre in i matchen vi kommer blir spelet mer individuellt och vi samarbetar inte på samma sätt, det blir mindre löpningar som leder till inaktivt spel. Vi behöver göra ett hårdare grovjobb både med och utan boll. Att både individuellt och i grupp ta ett större ansvar och våga vara personen som avgör matcher. Sedan tycker jag att vi presterade en bättre match den här gången vi mötte Karlskrona än på bortaplan. Men det är lätt att fokusera på det negativa när man förlorar en match. Varje spelare gjorde ändå sitt yttersta för att försöka vinna matchen. 

Hur kommer det sig att du inte är på planen? Redan i början av säsongen fick jag en muskelskada i båda vaderna, den ena vaden är lite värre än den andra. Så just nu är det rehab i hopp om att kunna vara med mitt lag på planen igen. Jag kan tyvärr inte svara på när eller om jag kommer kunna spela igen under säsongen. Men jag försöker vara med på så många träningar och matcher som möjligt för att ändå vara en del av laget. 

Vad tror du om WIBK:s möjligheter framöver i serien? Vi har många talanger i laget så definitivt har jag ett individuellt mål uppåt i tabellen, ett gemensamt mål har laget inte kommit fram till än. Rent resultatmässigt har vi både lag som är bättre och sämre än oss.

Du har spelat med WIBK många år även om det är en comeback det här året men du har även spelat med Linköping när de var uppe i SSL. Hur var det? Mer fysiskt och mentalt krävande, det krävdes mer av än som spelare för att ens ska få spela och därför gör det laget starkare. Varje träning behövde man prestera, annars blir man utbytt. Men det var roliga år inom innebandyn och det är i de högre divisionerna man gör en stor utvecklingsresa individuellt. 

Vad är det som gör innebandy till en så rolig sport? Innebandy är en charmig lagsport där spelet går fort. Men det är svårt att svara på vad det är som gör det så roligt, jag bara älskar det. Jag har alltid prioriterat innebandyn först, oavsett om det är match eller träning så gör jag allt för att inte missa det. 

Du har även varit med SDF SM med Småland, dvs du har upplevt mycket inom innebandyn, har du några minnen som sticker ut extra? Det är förstås tiden i Linköping när vi gick upp till SSL, men även när vi vann Fair Play cup i Kalmar och flera pallplatser i serien. Jag tänker inte så mycket på prestationerna utan det är lagsammanhållning och det sociala man får ut av sporten som har de starkaste minnena. 

Du var med i WIBK laget som vann DM för ett gäng år sedan, har du kontakt med de spelarna fortfarande och i så fall vilka? Ja det har jag, jag har inte full koll på hela laget som spelade då men exempelvis Elin Looström, Charlotte Åström och Jennipher Zeylon. 

Lycka till med rehaben och hoppas vi snart ser dig på plan igen.
/Webmaster Magnus Larsson

Nyhetsarkiv
Kronanmatch på söndag!2022-03-17 15:00
Vinst mot Sandbäckhult!2022-01-10 10:01
Inför dagens match!2021-12-18 09:46
Derbyvinst!2021-11-29 09:01
Skön vinst igår!2021-11-15 10:28
Seriepremiär för WIBK2021-10-10 13:19
Hanna har bestämt sig!2019-04-09 07:24
 
Vår huvudsponsor
Samarbetspartners