SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Damer A-lag

Maja Andersson inför kvällens match, "Ta er till hallen och kolla på lite fin innebandy"
2023-11-24 09:12
Foto: Rikard Nilsson

Inför fredagens hemmamatch emot Bankeryds Skid o MK tog hemsidan sig ett snack med Maja Andersson.

 

Säsongen har startat på ett mycket bra sätt och vi stoltserar med fem vinster på sex matcher. I nuläget ligger vi på en andraplats i tabellen vilket skulle innebära kval. Är kval något vi har som målsättning med tanke på säsongsinledningen?

Att kvala hade varit jätteroligt och något som vi absolut satsar på med tanke på inledningen och hur bra vi har spelat. Känslan i laget är bra och alla går in med inställningen att vi ska komma i toppen. 

 

Förra säsongen stod du för imponerande 30 poäng och precis under ett snitt på 2 poäng per match. Säsongen har börjat med 4 poäng men tre av dessa kom senast. Kommer poängmaskinen Andersson i gång nu?

 

Haha det kan man ju hoppas på iallafall, har väntat på att få in den första bollen och när jag väl får in den första så brukar det släppa sen. Vi har många andra i laget som producerar mycket poäng så är nöjd bara vi vinner matcherna. Sen är det alltid extra kul när man har bidragit med poäng såklart. 

 

Har det alltid varit naturligt för dig att göra poäng eller är det något som kan växa fram med tiden om man som yngre spelare inte är en poängspelare idag?

 

Det har absolut inte varit naturligt för mig, spelade match när jag var yngre och gjorde aldrig poäng. Det är de senaste säsongerna jag har fått igång de så det behöver man inte stressa över som yngre det kommer när det kommer. 

 

Du är en av tjejerna som skrev på ett längre kontrakt inför den här säsongen. Kändes det självklart att se dig som en Westerviks IBK-spelare för en längre tid framöver när förfrågan kom upp?

 

Jo men det kändes ändå självklart, sålänge jag tycker det är roligt så kommer jag spela. 

 

Hur började du med innebandy? Var det bara sporten som lockade och höll dig kvar eller finns det fler positiva aspekter med att spela innebandy?

 

Började på innebandylekis när jag var kanske 5 år. Fastnade för det direkt och fortsatte spela och tyckte bara det blev roligare. Sen har jag slutat 2 gånger men ändå alltid kommit tillbaka. Såklart det finns mer positiva saker, att vara en del av ett lag och man träffar mycket nya människor som man kommer nära som man kanske inte hade träffat annars. 

 

Westerviks IBK engagerar sig på Orange Day – Idrotten står upp mot våld mot kvinnor. Hade du hört talas om detta innan helgen och hur känner du för att idrotten visar sitt stöd i denna typ av frågor?

 

Jag har faktisk inte hört om Orange Day innan men tycker det är väldigt bra att sporten engagerar sig så det når ut till mer folk eftersom det är en väldigt viktig grej. Precis som jag som inte hade hört talas om det så kanske flera uppmärksammar det nu. 

 

På fredag möter ni ett lag som inte riktigt har startat lika bra som vi i Westerviks IBK. Vad kan vi förvänta oss av matchen och varför bör man ta sig till Bökensved i morgon klockan 20:00?

 

Ja precis dem ligger lite längre ner i tabellen men det betyder inte att det kommer bli lätt. Ibland har vi svårare mot sådana lag och går ner i deras tempo men vi ska verkligen försöka ligga på vår nivå och vinna matchen. Samtidigt som vi kan spela vårt spel som vi tränat på. Ta er till hallen och kolla på lite fin innebandy och se två lag kämpa om 3 poäng. 

 

Vi tackar Maja för intervjun och hoppas att samtliga som kan kommer till Bökensved ikväll vid 20:00 och hejar fram våra damer till ytterligare en seger i kampen om en kvalplats.


Nyhetsarkiv
Coacherna analyserar2022-10-27 23:00
Kronanmatch på söndag!2022-03-17 15:00
Vinst mot Sandbäckhult!2022-01-10 10:01
Inför dagens match!2021-12-18 09:46
Derbyvinst!2021-11-29 09:01
Skön vinst igår!2021-11-15 10:28
Seriepremiär för WIBK2021-10-10 13:19
Hanna har bestämt sig!2019-04-09 07:24
 
Vår huvudsponsor
Samarbetspartners