SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Herrar A-lag

Intervju med tränare Andreas Rundberg inför seriepremiären!
2021-09-22 19:00
Tränare Andreas Rundberg ger sina tankar inför fredagens seriepremiär!

Efter en lång väntan är det äntligen dags för seriepremiär! På fredag klockan 20.00 ställs WIBK mot Hovmantorps GOIF.

 

Biljetter till matchen hittar ni här!

 

Vi tog pulsen på tränare Andreas Rundberg inför premiären!

Du har nu gjort en försäsong som spelande tränare och på fredag är det
dags för första seriematchen. Klassisk fråga, hur är känslan? 

Det känns riktigt bra att vi äntligen är framme vid en match som återigen betyder något. Jag tycker att vi är i närheten av det jag hade hoppats på inför premiären. Vi har hela tiden förbättrat oss och jag tror att vi är där vi vill vara efter världshistoriens längsta försäsong. Känslan är att vi är redo för fredag och den premiären som det medför.  


Du bildar ett spännande samarbete med assisterande tränare Joachim
Björkman. Berätta om ert samarbete. Hur kompletterar ni varandra? 

Det känns riktigt bra att ha Joachim vid min sida. Det vi mest av allt kompletterar varandra på är ju att jag är på planen och han i båset hela matcherna. Sen har vi också efter att matcherna gått lärt oss hur vi ska dela på uppgifterna under matcherna. Med tanke på att jag spelar så behöver jag den hjälpen som Joachim kan bidra med. Jag tycker att vårt samarbete utvecklas hela tiden och kommer säkert fortsätta utvecklas positivt framöver också.

Vad har vi att förvänta oss av laget denna säsong? 

Jag tror att vi kan förvänta oss väldigt mycket av denna upplagan av WIBK. Min förhoppning sen jag flyttade till Västervik var att få WIBK att utvecklas till ett mer seriöst lag. Jag tycker att gruppen som nu står inför den här premiären visar att de vill väldigt mycket med sin sport. Laget har slitit stenhård för att vi ska stå redo inför detta. Jag tror att vi kommer prestera riktigt bra och att det förhoppningsvis kan leda till att vi når det bästa resultatet som WIBK gjort på många år.

Vad skiljer sig i denna upplaga av WIBK till skillnad från tidigare år? 

Jag tror att den största skillnaden är vårt högre tempo. Vi har jobbat på att hela tiden öka tempot för att lära oss att göra det vi gjort innan fast i ett högre tempo eller under större press. Det högre tempot har under starten på säsongen gjort att vi kanske inte avslutat som vi önskat men jag tror att det kommer ge oss fördelar framöver. Detta är något som vi var tvungna att lära oss för att kunna ta nästa steg i vår utveckling. Det ser bättre och bättre ut för varje dag som går.

Vad är det som gör att man ska komma till hallen och titta på WIBK Herr
på fredag? 

Jag tror att vi kommer bjuda på en underhållande innebandy med många fina kombinationer som toppas av en hel del hårda närkamper. Men framförallt för att följa ett lag som tror väldigt mycket på sin förmåga att locka tillbaka publiken till Bökensveds sporthall. 

 

Stort tack för intervjun Andreas och varmt välkomna på fredag!


Nyhetsarkiv
Kronanmatch på fredag!2022-03-23 15:26
Inför kvällens match!2022-02-11 11:01
Vinst mot Ingelstad!2022-01-10 09:05
Inför kvällens match!2022-01-07 11:27
Dubbla matcher i helgen!2021-12-17 14:55
Inför kvällens match2021-12-03 10:43
Inför kvällens match!2021-11-19 10:24
Inför kvällens match!2021-11-12 09:28
Nu gäller det!2019-03-08 08:35
 
Vår huvudsponsor
Samarbetspartners