SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Herrar A-lag

Ny tränare på jakt efter ny lagkapten.
2021-04-05

Läs om vad Andreas Rundberg kommer ställa för krav på spelarna i Herr A, vem som är roligaste spelaren och hur det är att vara föräldraledig mm.

Ny huvudtränare i WIBK, hur är känslan?
Den är riktigt bra. Jag har stora förväntningarna på laget både utvecklingsmässigt och resultatmässigt framöver. Tror att vi ska kunna ta nästa steg i lagets utveckling.

Digitalt spelarmöte i torsdags kväll, tankarna efter mötet?
Det känns bra att det är officiellt att det är jag som tar över laget. Stämningen på mötet var bra och jag tror att spelarna tror på detta.

Vi diskuterade och hade långt gångna planer på ett delat ledarskap tillsammans med Christopher Malmberg men nu blev det inte så, blev du förvånad över Christophers beslut?
Lite överraskad blev jag såklart. Men jag har fullt förståelse för Malmbergs beslut.

Berätta vem Andreas Rundberg är:
Jag är en engagerad spelare som nu ska ta nästa steg. Har varit kapten i Halmstad i tio år och två här i Westervik. Jag är taktisk intresserad och ska fortsätta utveckla den taktik jag jobbat fram och delat med mig av. Jag sätter min tydliga prägel på det lag jag spelar i. Jag är en person som sätter höga krav på mig själv och jag hoppas att det kommer smitta av sig på min omgivning.

I din yrkesroll är du van att leda människor, vad har du för erfarenhet av att leda innebandylag?
Som kapten har man ett stort ansvar för att få laget att prestera men större erfarenhet än så har jag nog inte.

Vad blir största utmaningen med att vara spelande huvudtränare tror du?
Vet inte vad det svåraste är men lösningen på problemet är att vara så förbered innan matcherna så att jag kan gå in i min roll som spelare när väl domaren startar matchen.

Vad kommer du kräva av spelare i WIBK Herr A?
Att man kommer väl förbered till träningar och matcher plus att man hela tiden vill utveckla sig själv och laget.

Hur är det att vara föräldraledig?
Det har varit riktigt härligt. Mysigt att få vara hemma och umgås med familjen.

Vad tror du behövs av WIBK för att ta nästa steg som är att gå upp i division 1?
Spelarmaterialet vi har idag är tillräckligt starkt enligt mig. Det kommer dock krävas att vi jobbar hårt med taktiska detaljer och vilka rörelsemönster man kan använda sig av för att göra det svårare för motståndarlagen.

Spelare, huvudtränare och lagkapten känns som en svår kombination, hur går dina tankar där?
Jag kommer inte fortsätta som kapten. Så just nu är jag på jakt efter en ny kapten inför kommande säsongen. Kaptenen är en bra länk mellan tränaren och spelarna som jag inte vill undvara.

Hur ser du på att vi tappar Jesper till Vimmerby?
Det är tråkigt när spelare från Westervik väljer att åka till en by utanför stan för att få en större utmaning. Men förstår att Jesper vill testa på division 1 spel.

Vem är den roligaste spelaren du spelat med och varför?
Efter fjorton år i Halmstad kanske det är någon därifrån. Men under de två åren här så måste jag nog säga Albin Liffner. Han saknar vissa spärrar som många andra har.  

 

WIBK Herr sportgrupp:  Sedan det blev klart att Andreas blir huvudtränare så har dialogen mellan sportgrupp och Andreas varit intensiv om ledare och spelare både nuvarande och kommande. Andreas engagemang smittar av sig och det ska bli spännande att se hur Andreas tydlighet och taktiska kunnande kommer forma Herrlaget vidare. Vi har stora förhoppningar på säsongen som kommer.

 

/Webmaster Magnus Larsson


Nyhetsarkiv
Kronanmatch på fredag!2022-03-23 15:26
Inför kvällens match!2022-02-11 11:01
Vinst mot Ingelstad!2022-01-10 09:05
Inför kvällens match!2022-01-07 11:27
Dubbla matcher i helgen!2021-12-17 14:55
Inför kvällens match2021-12-03 10:43
Inför kvällens match!2021-11-19 10:24
Inför kvällens match!2021-11-12 09:28
Nu gäller det!2019-03-08 08:35
 
Vår huvudsponsor
Samarbetspartners