SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Herrar A-lag

Det defensiva och fysiska spelet är min styrka!
2019-10-25
Nu är det dags att bege sig till Forserum för ett tidigt toppmöte i division 3 Norra. Vi tog en pratstund med hemvändande nyförvärvet William Setterdahl.

Hej William.

 

Du är ny i WIBK Herrlag den här säsongen. Hur tycker du första tiden har varit?

Första tiden har varit bra, känns härligt att vara tillbaka. Gubbarna i truppen har tagit hand om mig väl även om jag kände många sedan tidigare sejourer i klubben.


Du har Westerviks IBK som moderförening men kört senaste åren med Craftstaden, hur kom det sig att du sökte dig till CIBK och nu är åter i WIBK?

Ja precis! Jag sökte mig till CIBK för att jag ville ha en ny utmaning och ta nästa steg i min karriär, efter att ha spelat alla år ungdomslag i WIBK. Att ta mig tillbaka till handlade mest om att det var ohållbart med pendlande och klara av sista året i skolan.


Hur kom det sig att du började spela innebandy?

Det finns egentligen ingen story över hur jag började spela. Jag gick på en aktivitet som hade tid innan innebandylekis och jag tyckte det såg kul ut. På den vägen är det.

 

Vad tror du om WIBK:s möjligheter den här säsongen?

Jag tror vi har stora möjligheter. Kommer vi upp i nivå så är vi riktigt farliga. Om vi kan hålla bra nivå hela säsongen utan några längre dippar så ska vi vara med och slåss om topplaceringarna.

 

Vad är det roligaste som hänt så här långt?

Mycket roligt har hänt så det är svårt att bara lista en eller några få saker.


Hur upplevde du pendlingen till Oskarshamn?

Pendlingen fungerade både bra och dåligt. Mycket planering låg bakom att det skulle fungera fullt ut. Vissa perioder var det riktigt tufft att behöva sätta sig på bussen men det är också en upplevelse jag kommer bära med mig.


Vad är dina styrkor och vad behöver du jobba med mer inom innebandy?

Mina styrkor på planen är helt klart det defensiva och fysiska spelet. Viker mig aldrig för en närkamp. Jag behöver helt klart jobba på spelet med boll, framförallt i offensiv zon. Att våga spela högt upp i banan med kyla är något som behövs för att bli riktigt bra. Den fysiska formen går ju också alltid att slipa på.


Nu närmast på tur står Forserum på bortaplan på lördag, vad tror du om den matchen?

Forserum bort ser ut att bli en rolig match. Båda lagen kommer bjuda upp och vara riktigt hungriga efter förra omgångens förluster. Förhoppningsvis ska vi komma ut som segrare. 

 

Lycka till på lördag.

/Webmaster Magnus Larsson


Nyhetsarkiv
Kronanmatch på fredag!2022-03-23 15:26
Inför kvällens match!2022-02-11 11:01
Vinst mot Ingelstad!2022-01-10 09:05
Inför kvällens match!2022-01-07 11:27
Dubbla matcher i helgen!2021-12-17 14:55
Inför kvällens match2021-12-03 10:43
Inför kvällens match!2021-11-19 10:24
Inför kvällens match!2021-11-12 09:28
Nu gäller det!2019-03-08 08:35
 
Vår huvudsponsor
Samarbetspartners