SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Herrar A-lag

Spelare med massor av rutin återvänder till WIBK
2019-07-04
Andreas är spelare nr 18.
Vi har glädjen att meddela att WIBK fostrade Andreas Rundberg nu återvänder till moderföreningen.
Efter flera år på division 1 nivå varav de sista 10 åren som lagkapten för Halmstad IBK så är nu åter Andreas tillbaka. Läs mer om hur det kommer sig och hur ett felpass blev en del av ett stort innebandy minne!

Berätta vem Andreas Rundberg är?

Jag är en spelande back som trots hyfsade offensiva kvalitéer och ett hyfsat spelsinne anser att min största egenskap är min förmågan att täcka skott. I övrigt är jag en Västerviksson som bott i Halmstad sen 2005 där jag studerat till och jobbade som lärare. Kommer fortsätta som lärare här i Västervik. 


Jag har som person alltid varit sugen på att tävla och trots min ålder så har det inte avtagit. Har blivit bättre på att hantera mina förluster med åren men jag föredrar fortfarande att vinna som lösning på mina problem.

 

Du har spelat innebandy sedan säsongen 1995-96, hur kom det sig att du började spela innebandy?

Jag hade spelat hockey innan och var sugen på att även testa på innebandyn. Körde båda sporterna parallellt under en kort period men jag tror att nyhetens behag var en stor anledning till att jag valde bort hockeyn för att enbart satsa på innebandyn. Det är ett beslut som jag ibland har funderat över men som jag inte ångrar nu i efterhand.

 

Du var lagkapten i Halmstad IBK, har du ledarerfarenhter?

Jag har varit kapten i Halmstad de senaste 10 åren. Jag tror mig ha bra ledaregenskaper både på och utanför innebandyn.


Får praktisera mitt ledande i mitt yrke som lärare även om det är skillnad i att kunna leda i en aktivitet där man inte naturligt får auktoritet som en lärare ges. När jag blev kapten för Halmstad ansåg jag mig ganska ung men hade fortfarande varit äldst i dagens WIBK. Så frågan är om jag var ung då eller om dagens WIBK har väldigt låg medelålder. 


I Halmstad har jag inte alltid varit äldst och var bara tredje äldst när jag nu lämnade för WIBK men här blir jag ju rena gubben jämfört med övriga. Jag hoppas att det ska ses som en stor tillgång att jag kommer in med mycket rutin och ledaregenskaper.

  

 Primärt är det två klubbar du spelat för, WIBK i 10 år, en kort sejour på ett år i Överum (numera Antvarden) och sedan Halmstad i hela 14 säsonger. Vad är ditt största minne från dessa år?

I WIBK kom jag nog inte upp i riktigt så många säsonger som 10 då jag var skadad i ca 3,5 år med en allvarlig knäskada från att jag var 17 år. Direkt efter den skadan gjorde jag en säsong i Antvarden då de låg högre i seriesystemet. 


Trivdes aldrig i Antvarden utan kom till WIBK där jag blev radarpartner med André Fridell och Lennart Larsson när man på den tiden fortfarande var forward. Det är väl spelet med dessa två som jag har som tydligaste minnena från senior innebandyn. Har såklart starka minnen från tiden som junior med spelare som Kåhlman, P. Hirschman, C. Karlsson, M. och A. Fridell.


Från tiden i Halmstad finns det nyare och starkare minnena. En av de tyngre händelserna jag just nu kan minnas är när vi missade slutspel under förrförra säsongen efter att haft åtta raka vinster och inte mäktat med att ta en enda poäng sista två matcherna mot överkomligt motstånd för att missa slutspel med en poängs marginal.


Roligare och positivare personlig händelse var väl för tre säsonger sedan när jag mer eller mindre ensam vänt en match mot Munka-Ljungby som alltid ansågs som en hat motståndare. Händelsen är kanske svår att återberätta men den är återkommande när lagkamrater återberättar sina matcher och sporthändelser som varit mäktiga att uppleva. Ska finnas någon rolig artikel om den händelsen att leta upp. Hittar man artikeln så hör det även till att innan jag avgör i sudden så ska jag endast 3 sekunder in i förlängningen slagit en sjuk felpass som motståndarlagets bästa spelare kommit fri på. Det brukar också komma med i lagkompisarnas återberättelser som ytterligare ett moment i storheten i vändningen men det nämnts inte av skribentens redogörelse.

 

Artikeln: http://www.halmstadibk.com/nyheter/?ID=25197&NID=124253      

  

Du kommer göra din 26:e säsong tillbaka i moderklubben WIBK, berätta hur du tycker att innebandyn förändras under dessa år:

Innebandyn har såklart blivit mycket snabbare och mer uppstyrd. Men sporten har nog nått sin nivå som gör att vi lite äldre fortfarande kan hålla på. Visst har jag utvecklas under åren och följt med i utvecklingen men med tanke på min ålder och att jag fortfarande kan bidra på nivå upp i systemen så måste nog sporten hittat sig själv och hur bra de bästa kan bli. När man själv började så var sporten relativt ung och i full utveckling. Då fanns det nog inte många i min ålder som ens funderat på att hänga med ungtupparna på match. Den utvecklingen har stannat av och därav kommer ni få se en "gammal" gubbe i WIBK denna säsong.

 

 

Vad vet du om WIBK numera, har du hållit dig uppdaterad?

Jag kan väl inte säga att jag vet så mycket om dagens lag. Följde WIBK när vi låg i samma divisionsnivå och hoppades på att vi skulle delas in i samma serie. Så blev ju aldrig fallet utan vi i Halmstad hamnade i Södra ettan och WIBK i östra. Sen när WIBK tappade i seriesystemet och mina gamla kompisar lämna för klubbar i närområdet så dog intresset lite.


Har dock kollat runt lite nu när jag kom hem och sett att laget avslutade starkt förra säsongen men att även några lämnat för Vimmerby. Självklart är det synd att några lämnar men det är sådant som kan hända när vi är några steg ner i seriesystemet. Känns bra med en positiv avslutning på förra säsongen, det borde stärka oss och tilltron till laget.

 

Nu är det alltså WIBK som gäller igen, vad gjorde att du flyttade hem igen?

Först och främst är det för att vi vill fortsätta vårt liv i Västervik. Både jag och sambon är från Västervik så det blev tillslut naturligt även för mig att vilja flytta hem igen. Att det skulle bli WIBK har alltid känts självklart om jag skulle flytta hem. WIBK ska vara laget i närområdet och jag tycker att laget ska ligga högre än det gör idag. Spelare borde vilja komma till oss i WIBK istället för att behöva söka sig till andra klubbar för att få en tuffare utmaning.  

  

Vad är det som gör innebandyn kul?

Framförallt momentet att tävla är en stor drivkraft och att det just vid min ålder är innebandy är väl för att det är här jag fortfarande har något att bidra med. Fast skulle Västerviks hockey höra av sig och låta mig spela 20 minuter per match hoppar jag på det tåget också.

  

Vad är dina målsättningar och tankar för säsongen?

Min förhoppning är att vi ska vara med och kriga om uppflyttning.


Med Andreas in i laget så tillförs mycket rutin och ledaregenskaper som jag tror blir viktigt för framtiden. I vårt samtal så fann jag också ödmjukhet och inställning som passar mycket bra in i det WIBK vi nu vill bygga framåt. Precis som Andreas så har vi ambitionen att vara laget i närområdet som spelare vill söka sig till men med ett stort fokus på våra egna ungdomar. Just nu är vi nummer 4 (VIBK, CIBK och IBF Antvarden är före oss på seniorsidan) men vi hoppas att vi redan denna säsongen ska börja fightas om det igen. Vi hoppas kunna presentera någon ytterligare spelare framöver som höjer medelåldern i laget, det behövs för att få bredd och mix.


/Webmaster Magnus Larsson


Nyhetsarkiv
Första värdemätaren!2022-08-26 11:30
Vinst mot Aneby2022-08-21 18:54
Kronanmatch på fredag!2022-03-23 15:26
Inför kvällens match!2022-02-11 11:01
Vinst mot Ingelstad!2022-01-10 09:05
Inför kvällens match!2022-01-07 11:27
Dubbla matcher i helgen!2021-12-17 14:55
Inför kvällens match2021-12-03 10:43
Inför kvällens match!2021-11-19 10:24
Inför kvällens match!2021-11-12 09:28
Nu gäller det!2019-03-08 08:35
 
Vår huvudsponsor
Samarbetspartners