SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Herrar A-lag

Generalen är klar för H2 truppen!
2023-10-13

Det var aldrig något snack om att viljan fanns där, frågan var om kroppen håller för en division 2 säsong. Svaret får vi under säsongen men det tror och hoppas vi verkligen på. Andreas har kämpat på hårdare än många andra under försäsongen för att förbereda sig inför säsongen så förutsättningarna finns där. Kom och se på fredagsmatchen mot kvalets stora motståndare Väckelsång! Matchen börjar 20.00 ikväll!

Klar för ytterligare en säsong, var det självklart att köra?

Det var faktiskt aldrig aktuellt att inte köra en säsong till efter den avslutningen på säsongen som vi hade förra säsongen. Jag satt upp tydliga mål för mig själv under sommaren som jag skulle klara av för att kunna spela en säsong till. Det var bara att genomföra det och sen köra på.

 

Du känner att kroppen bör hålla men du var inte med i fredags, hur kommer det sig?

Knät har ju varit dåligt i 25 år så det har man väl lärt sig att leva med så det är bara att bita ihop när knät gnäller för mycket. Men i övrigt är jag väl ingen sprinter längre men det var ju ändå ett tag sen man var över mitten så det är ju ändå inga problem för mig att hinna hem och täcka skott.

 

Du har varit sjuk och missat båda matcherna hittills. Vad kan du säga om de två matcher som laget spelat?

Jag tycker trots förlusterna att laget gjort det bra. Såklart krävs det mer av oss för att vi ska vinna matcher. Men det är inte lätt när vi saknat många tongivande spelare från förra säsongen. Så även idag men vi hoppas på ett bättre resultat trots det.

 

Hur tycker du årets trupp står sig mot den trupp som var i 2:an för två säsonger sedan?

Om alla i truppen är tillgängliga tycker jag truppen har hög kapacitet, högre än för två säsonger sen. Nu har vi inte fått visa det riktigt ännu men det kommer. Förhoppningsvis redan idag.

 

Du är anställd av WIBK, spelar själv och nu har även sambon återupptagit spelandet i Damlaget, vad är största utmaningarna med att få ihop livspusslet?

Det är som du säger mycket innebandy i livet just nu. Framförallt vid uppstarten av säsongen då krävs många timmars jobb mer än övriga året för att få allt att falla på plats. Det är klart att det är krävande att jobba mycket men som tur är så är intresset stort för sporten från familjen. Utan att ha familjen med på tåget hade det varit svårt att fått ihop allt.

 

Kommer WIBK klara sin målsättning att hålla sig kvar i division 2?

Det tror och hoppas jag. Men självklart hade det underlättat om vi inte saknade spelare till varje match. Har nog aldrig varit med om något likande under min långa karriär.

 

Nu väntar Väckelsång, vad har du för bilder från det laget under förra säsongen? Väcker motståndet några speciella minnen?

Klart att det ska bli otroligt roligt att möta Väckelsång. Det var ju mot Väckelsång som vi avslutade säsongen med att ta steget upp under en rafflande avslutning. Personligen så har jag gjort mål senaste två mötena emot dem så man kan nog räkna med att Rundberg gör mål idag igen. Allt annat skulle jag se som en överraskning. Kan även tänka mig att det inte finns någon som tror att jag går mållös i denna match.

 

Malmbergs kommentar:

Generalen som jag brukar kalla han. Mycket rutin ifrån spel högre upp tidigare i karriären. Hans styrkor ligger mycket i spelförståelse och det defensiva. Kul att han väljer att köra vidare.

 

Lagbygget klart för tillfället:
Albin Alfonsson
Albin Liffner
Robin Kristiansson
Mathias Svensson
Petter Gustavsson
August Johansson
David Samuelsson
Christoffer Pettersson

Linus Olsson

Joakim Klintorph

Edvin Ringenhag

Philip Svahn

Elias Swärd

Wille Hansson

Rasmus Rosén

Robin Hultgren

Isak Lindahl

Simon Rosendahl

Hampus Strömbäck

Viggo Gullberg

Gabriel Åberg

Victor Palm

Oscar Bastman

Simon Vik

Andreas Rundberg

 

Så här ser lagbygget för WIBK H2 ut just nu.

 

/Ledarna


Nyhetsarkiv
Ny chans i kvalet!!!2023-03-26 10:56
Första värdemätaren!2022-08-26 11:30
Vinst mot Aneby2022-08-21 18:54
Kronanmatch på fredag!2022-03-23 15:26
Inför kvällens match!2022-02-11 11:01
Vinst mot Ingelstad!2022-01-10 09:05
Inför kvällens match!2022-01-07 11:27
Dubbla matcher i helgen!2021-12-17 14:55
Inför kvällens match2021-12-03 10:43
Inför kvällens match!2021-11-19 10:24
Inför kvällens match!2021-11-12 09:28
Nu gäller det!2019-03-08 08:35
 
Vår huvudsponsor
Samarbetspartners