Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkomna
Välkomna till Westervik Innebandy!

Vi är en av Västerviks största föreningar. Vi har lag från lekis upp till seniorlag samt träning för spelare med funktionsnedsättning. Vi finns representerade i poolspel för de yngre lagen och seriespel för de något äldre lagen.
Årsmöte i Westerviks IBK
2019-04-24 16:15
Det närmar sig slutet på räkenskapsåret och WIBK har börjat förbereda för årsmötet.
WIBK kommer ha ett Damlag till hösten!
2019-04-05 13:36

WIBK har nu tagit ett beslut att anmäla ett Damlag till hösten. Inför säsongen som nu avslutades så fick tyvärr WIBK dra ur sitt damlag på grund av spelarbrist och ingen tränare. Nu är läget ett helt annat. Det beror på att vi nu har äldsta flicklaget födda 2002-2003 som nu har åldern inne för seniorspel. 

Hillevi, en tjej som gillar att sporta!
2019-03-28 18:00

Det är söndag eftermiddag när jag och min dotter Elsa 8 år tassar in i Bökensveds Sporthall.

Jag har blivit inbjuden för att träffa en tjej som heter Hillevi Näslund, snart 9 år och som tränar rullstolsinnebandy.

Vi slår oss ned på läktaren, just nu kör ett gäng i varierande ålder basket, en tunna ståendes på golvet i varje ände av planen får agera målkorg och ganska snabbt är vi helt uppslukade av matchen som pågår. Det är högt tempo och till vår förskräckelse så krockar en del med varandra ibland! Det tar tvärstopp men spelarna bara skrattar till och fortsätter jakten på bollen. Jag konstaterar att vältränade mag- och ryggmuskler måste man nog ha, det är rätt långt ner till golvet när man befinner sig i sittande position och ska fiska upp bollen i farten. Rätt som det är så flyger en man ur sin rullstol och landar på golvet! Upp igen och matchen fortsätter. Avblås! En man rullar fram till oss och säger:

-          Hej på er, nu ska vi köra innebandy! Hopp i rullstolarna och ta varsin klubba så kör vi!

Sagt och gjort, dottern och jag hoppar i och kör igång. Det är knivigt att ratta en rullstol med en innebandyklubba i näven! Testar på inrådan att klämma den mellan knäna och köra vidare. Fungerar helt klart bättre! Jag är på det gula laget, mina medspelare kör ifrån mig innan jag hinner blinka, det är snabba vändningar och jag blir snabbt andfådd och rejält trött i armarna. Matchen är över och vi rullar bort till läktaren. Det är nu dags att ta en pratstund med Hillevi!


Succe för Mejeriet UNG klassturnering.
2019-03-25 21:12
Fotograf: Walters foto
På lördagskvällen så hade Westerviks IBK och Mejeriet UNG ett samarbete med en klass turnering i innebandy för mellanstadiet och högstadiet. Det blev mycket lyckad turnering med hela 63 matcher.
Erbjudanden från våra samarbetspartners!
2019-03-21
Tre st erbjudanden har vi aktuella nu.
Nyheter från våra lag
Damer A-lag, 25/04 10:20 
Herrar A-lag, 24/04 10:08 
Herrar A-lag, 23/04 08:02 
Damer A-lag, 18/04 04-18 
 
Vår huvudsponsor
Sponsorer