SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Herrar A-lag

Ny assisterande tränare har förflutet i Växjö Lakers!
2021-06-11

Vi hälsar Joachim Björkman välkommen som assisterande tränare till Herr A.

Berätta vem Joachim Björkman är:

Det är som alltid svårt att beskriva sig själv men några nyckelord utifrån detta uppdrag är föreningsmänniska, pedagog och idrottsnörd. Jag är utbildad fritidspedagog och lärare, det senare har jag jobbat med i drygt 20 år. Mitt engagemang att utveckla saker har lett till att jag sedan 2009 driver en egen högstadieskola och de senaste tre åren även två stycken förskolor. När det gäller idrott så har jag spelat ishockey, fotboll och lite innebandy. Ishockey spelade jag tills jag var 30 år, då jag även under ett år var spelande tränare. Jag brukar skoja och säga att min största idrottsprestation är att jag satt med i interimsstyrelsen och var med och grundande Växjö Lakers och var deras första tränare. Lite svårt att greppa att vi började i div 4 1997 och att Växjö nu dominerar i SHL med sitt tredje SM-guld.   

 

Att bli tränare är säkert ett naturligt steg med tanke på att min pappa var tränare under hela min uppväxt och en engagerad föreningsmänniska i Västerviks IK. Han tränade ofta killar som var yngre än mig och jag var faktiskt med som assisterande tränare redan i tonåren. När min son sedan började spela ishockey blev det naturligt att jag var med som tränare i hans lag, vilket jag var i 10 år. Jag har även varit med i ungdomsstyrelsen och varit ansvarig för tränargruppen i VIK, där jag var med och omarbetade den röda tråden och inledde arbetet att strukturera en helhet från hockeyskolan till juniorerna. Har även haft förmånen att vara med som instruktör i Svenska ishockeyförbundet och deras första utbildningssteg i talangutvecklingen för killar i åldern 15-16 år. 

 

Har dock inte släppt mitt eget idrottande utan både cyklar och springer och deltar i lite olika tävlingar/lopp. 

 

Hur kom det sig att du blev engagerad i WIBK från början?

När min son blev juniorspelare så ville föreningen inte längre ha föräldrar som tränare. Min dotter som spelar innebandy tyckte då att jag skulle träna henne. När jag då fick en fråga av tränarna i laget om jag kunde tänka mig att träna laget så tackade jag ja. Anser mig vara en duktig taktiker och bra på att bygga ett grundspel. Tyckte det skulle vara stimulerande att försöka applicera min hockeyidéer på ett innebandy lag. Tycker det första året var otroligt stimulerande och tjejerna var duktiga på att ta till sig idéerna och vi utvecklas tillsammans. Det andra året blev tyvärr förstört av coronan.  

 

Du har många engagemang och stor ledare erfarenhet genom ditt yrke och ditt intresse för ishockey, hur kommer du få tiden att räcka till för detta uppdrag?

Man hittar alltid tid till det man vill göra, det gäller bara att vara strukturerad. 

 

Vad är det som gör att du till slut tackade ja till att bli en del av ledare teamet för Herr A?

När du först ringde till mig så tackade jag ju nej. Men när jag sedan såg vem som skulle bli tränare och läste hur han beskrevs sig själv så blev jag nyfiken. Andreas beskrev en tydlig spelidé som jag tror på, kände då att jag utifrån mina ledaregenskaper kunde tillföra något. Det ska bli spännande att tillsammans med Andreas bygga ett lag som kan prestera på en hög nivå. 

 

Vad har du fått för intryck de här första träningarna du varit med på?

Det har hittills varit två träningar. Det har varit bra fart och spelare som jobbar på.  Har annars mest stått och pluggat namn och observerat för att få ett grepp om spelarnas karaktär. 

 

Andreas Rundberg kommenterar: 

Jag är väldigt nöjd över att Joachim har valt att bli en del av ledarstaben under kommande säsong. Jag tror och hoppas att han kommer kunna bidra med allt det som jag eftersökt i en assisterande tränare. Så detta är en viktig del i vårt lagbygge.  

 

WIBK Sportgrupp kommenterar: Vi har haft samtal med Joachim många gånger senaste 2 åren och hade räknat bort honom som en kandidat även denna gången men blev väldigt glada när vi till slut hittade samarbetsformer som alla parter tror på. Vi tror mycket på vår ledare trio med Andreas, Joachim och Jimmy men söker fortfarande efter en lagledare som vi hoppas kunna presentera inom några veckor.

 

Tack för dina svar och lycka till i ditt uppdrag för WIBK.

 

/Webmaster Magnus Larsson


Nyhetsarkiv
Vinst mot Ingelstad!2022-01-10 09:05
Inför kvällens match!2022-01-07 11:27
Dubbla matcher i helgen!2021-12-17 14:55
Inför kvällens match2021-12-03 10:43
Inför kvällens match!2021-11-19 10:24
Inför kvällens match!2021-11-12 09:28
Nu gäller det!2019-03-08 08:35
 
Vår huvudsponsor
Samarbetspartners