SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Herrar A-lag

Albin är tillbaka i WIBK!
2021-05-07
Albin Alfonsson tillbaka i WIBK!

Välkommen tillbaka till WIBK!

Hur känns det att vara tillbaka till WIBK?

Alltid roligt att vara tillbaka innanför väggarna där allt en gång startade! 

 

Hur kom det sig att du sökte dig till Vimmerby för två säsonger sedan?

Hade ett par tuffa säsonger både innebandymässigt och privat, ville komma till en ny innebandymiljö och träffa nya människor.

 

Hur har tiden i Vimmerby varit?

Tiden i Vimmerby har varit allt, lärorik och framförallt framgångsrik, skulle nog säga att jag gjorde min bästa seniorsäsong när vi gick upp med Vimmerby. Har med mig så otroligt många minnen och lärt känna nya vänner. 

 

Vad har WIBK att lära av Vimmerby för att få mer publik?

WIBK har väldigt mycket att lära utav Vimmerby, där finns det funktionärer/folk i föreningen som verkligen brinner för verksamheten. Kan man fylla en hall i Vimmerby så kan vi göra det i Västervik också.

 

Man kan få intrycket att du trappar ner din satsning, kommer det bli så?

Jag tror den rubriken kommer utav att jag faktiskt kliver ner en division, så man får väl se på det som man vill. 

 

Vad kommer du bidra med till laget?

Blir ju faktiskt 27år till hösten så lite rutin blandat med hungern för att alltid komma framåt hoppas jag att kunna bidra med. Sen har jag bra koll på de flesta utav lagen i den här serien. Hoppas kunna bidra med det jag brukar, hårt slit på planen och mycket flams och trams utanför! 

 

Vad har du fått för intryck av det WIBK du kommer till om du jämför med det WIBK du lämnade?

På grund utav covid-19 har jag inte kunnat se så mycket utav WIBK, men vad jag förstår så har Malmberg svetsat ihop den här truppen och fått ett hårt arbetande lag som jobbat hårt i försvaret, så det blir väldigt roligt att hoppa på! 

 

Vad har du för tankar om säsongen som kommer?

Vad jag och Andreas pratat om så är det väl inget annat än att gå rakt igenom serien, skämt åsido, materialet till att göra nånting riktigt bra finns, får vi bara ihop det så kan det bli grymt roligt när serien ska avgöras i vår. 

 

Vad vet du om säsongens lag?

Som sagt alla spelare som är klara är duktiga innebandyspelare, sen finns det spetsspelare som kan avgöra matcher t.ex Max, med flera. Det är många grabbar som inte är blyga med att träna på gym, så motståndarna kommer få en mardröm i hörnen mot t.ex Bohlin som har seriens största biceps. Sen har Albin Liffner lovat att göra 30 poäng som back i år. Har stora förhoppningar och förväntningar på kommande säsong.

 

Andreas Rundberg kommenterar: Intrycket jag fått av Albin är att vi delar samma filosofi om hur innebandyn ska spelas och att vi har samma mål för Westerviks IBK. Albin lämnade när Westervik låg i 3an utan några direkta framtidsutsikter. Vi har tagit många steg från det och med Albins hjälp tror jag att vi kan ta ytterligare ett par steg då han står för det jag söker hos spelare. Albin var den spelaren jag vill förstärka truppen med direkt när jag blev tränare. Så jag är väldigt nöjd med att Albin har skrivit på.

 

Albin Liffner kommenterar: 

Barndomsvän och ni har spelat ihop under många år.

Hur kul är det att Albin är åter i WIBK?

Det är väldigt kul att Albin är tillbaka, man blir extra taggad på att få sätta igång med innebandyn nu. Så ja, mungiporna reste på sig när jag fick ta del av den nyheten.

 

Vad tror du att Albin kan bidra med till årets lag?

Vet att Albin kommer bidra med mycket glädje, rutin och förhoppningsvis en hel del poäng.

 

Beskriv vem Albin Alfonsson är. 

Finns mycket gott att säga om denna kille. Albin är en person som ger väldigt mycket energi både på och utanför planen. Sådana personer är viktiga att ha i sin närhet. Vid förluster kan han vara rätt så grinig, men det är så det skall vara. Klassisk vinnarskalle!

 

Magnus Larsson i Herr sportgruppen kommenterar:

När Albin lämnade för två år sedan så blev det ett stort tomrum som nu åter fylls. Mer lojal spelare får man leta länge efter. Seriös i det han gör och har bidragit stort till Vimmerbys avancemang till Herr 1:an. Vi ser fram emot att få göra samma resa uppåt i seriesystemet nu när Albin dragit på sig WIBK tröjan igen. Nu har han också uppfyllt sitt löfte till mig när han lämnade:

Jag kommer tillbaka!

Albin står vid sitt ord och det ger honom stor heder!

VÄLKOMMEN HEM IGEN! 

 

PS. Bohlin, vi lånade bara din tröja tills nr 73 är hemkommen. DS

 

/Webmaster Magnus Larsson


Nyhetsarkiv
Vinst mot Ingelstad!2022-01-10 09:05
Inför kvällens match!2022-01-07 11:27
Dubbla matcher i helgen!2021-12-17 14:55
Inför kvällens match2021-12-03 10:43
Inför kvällens match!2021-11-19 10:24
Inför kvällens match!2021-11-12 09:28
Nu gäller det!2019-03-08 08:35
 
Vår huvudsponsor
Samarbetspartners