SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Herrar A-lag

Malmberg lämnar och Rundberg tar över.
2021-04-01
Andreas Rundberg tar över som ny huvudtränare för WIBK Herr A

Redan i januari började dialogen om förlängning av Christopher Malmbergs avtal men sen kom Corona och andra utmaningar i vägen men nu är beskedet lämnat. Christopher Malmberg lämnar WIBK Herr A. Även fast det är 1:a april idag så är detta inget aprilskämt. Spelartruppen blev precis meddelad och nu blir även alla andra intresserade det.

Christopher började sitt ledare engagemang vid jul säsongen 18/19 och hjälpte laget till att hålla sig kvar i division 3. Säsongen 19/20 tog han över som huvudtränare och lyckades föra laget till en 2:a plats och uppflyttning till division 2. Säsonen 20/21 blev inte alls vad vi hoppats pga Corona men 25% av serien genomfördes och laget låg på säker mark i tabellen. En säsong som numera är avslutad och som innebär att WIBK spelar kvar i division 2 den kommande säsongen.

 

En kommande säsong där WIBK Herr får en ny huvudtränare. Vår lagkapten Andreas Rundberg byter roll och blir spelande huvudtränare. Vi vill poängtera att det inte finns någon dramatik kring detta beslut och vi kommer publicera en större intervju med Andreas under morgondagen.

Vi ställde några frågor till Christopher.

 

Hur kom det sig att du tog detta beslutet?

Jag kände efter en rejäl stunds funderande att jag inte skulle kunna lägga den tiden som jag själv känner att jag vill lägga för lagets bästa. Mycket annat som händer i livet just nu som tar tid och energi. Betyder mycket att klubben ändå ville förlänga. Då har man gjort nåt vettigt dessa 2,5 åren.

 

Vad är ditt största minne från dessa säsonger?

Största minnet är nog ändå förra säsongen när vi tog klivet upp. Vi hade som grupp fått ihop det väldigt bra och grabbarna var värda det. Sen ett annat härligt minne är också när jag kom in som assisterande och vi gick ifrån botten till mitten och räddade nytt kontrakt.

 

Hur känns det att lämna detta meddelande till killarna?

De är väldigt tungt att lämna detta beskedet till laget. De har blivit som en extra familj och vi har utvecklas tillsammans på många sätt. Det har varit en ära att leda detta lag och jag tackar föreningen för förtroendet.

 

Vad tror du om WIBK:s chanser den kommande säsongen?

Jag tror gänget kommer ha bra chanser till att fortsätta jobba vidare och bli ett stabilt lag i div 2. Finns mycket mer att få ut ifrån detta gäng.

 

WIBK är på dig om en roll i Herr sportgruppen, hur går dina tankar där?

Ah så fort jag tackade nej lyftes istället denna fråga. Jag stänger ingen dörr till det, utan vi får fortsätta hålla en bra dialog och se hur det utvecklar sig.

 

Christophers tränare statistik

18/19

10 matcher 7 vinster 1 oavgjord 2 förluster 80 + 60 - +/- +20

19/20

22 matcher 17 vinster 1 oavgjord 4 förluster +172 -139 +33

20/21

6 matcher 2 vinster 4 förluster +/- - 11 

 

Även Emil Johansson lämnar sin ledare post.

 

Jimmy Johansson fortsätter och WIBK har förhoppningar om att kunna presentera ytterligare en ledare inom några dagar.

 

Vi tackar Christopher för den här tiden och på återseende i Bökensveds sporthall och vi önskar Andreas lycka till i sin nya roll!

 

Så här i silly season är det tradition att meddela vilka spelare som är under avtal:

Jesper Ahnfeldt

 

Kasper Pettersson

 

Petter Gustafsson

 

Ossian Thorsson

 

Albin Liffner

 

Joakim Klintorph

 

Christoffer Pettersson

 

Philip Svahn

 

Max Ernstsson

 

David Samuelsson

 

Victor Bohlin

 

Gabriel Polgar

 

 

Vi kommer nu påbörja arbetet med att knyta upp övriga spelare till vår trupp och förhoppningsvis få in några nyförvärv också.

 

/Webmaster Magnus Larsson


Nyhetsarkiv
Vinst mot Ingelstad!2022-01-10 09:05
Inför kvällens match!2022-01-07 11:27
Dubbla matcher i helgen!2021-12-17 14:55
Inför kvällens match2021-12-03 10:43
Inför kvällens match!2021-11-19 10:24
Inför kvällens match!2021-11-12 09:28
Nu gäller det!2019-03-08 08:35
 
Vår huvudsponsor
Samarbetspartners