SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Herrar A-lag

WIBK:s tankar inför seriefinalen mot Forserum på söndag.
2020-01-17
Hoppas Oscar och Marcus är lika glada efter matchen på söndag!
Hur ser spelare och ledare på söndagens match? Läs denna artikel för att ta reda på det.
Jag intervjuade tränaren Christopher Malmberg och spelarna Marcus Sandberg, Oscar Schaden Carlsson och Andreas Rundberg för att höra deras tankar inför matchen på söndag. WIBK har revansch att kämpa för då Forserum vann mycket klart över WIBK i förra matchen med 13-5. Vid vinst så återtar WIBK serieledningen, vid förlust så kan WIBK halka ner till tredje plats om IBF Tranås vinner sin match i omgången. 

Vad är dina tankar inför söndagens seriefinal?
Marcus: Jag tror att det blir seriens tuffaste match som kommer att avgöras i dom sista minuterna
Andreas: Tankarna är bara positiva inför helgen trots den tråkiga förlusten senast i Tranås. Mot Tranås studsade det för ovanligheten inte riktigt med oss. Helgens match kommer bli riktigt tuff och jämn men jag tror givetvis att vi har goda möjligheter att direkt komma in på vinnarspåret igen. Träningsveckan började riktigt bra igår (tisdag) och den farten vi hade där ska vi ta med oss hela veckan ut och då borde det räcka långt. 
Oscar: Först och främst ska de bli grymt kul. Jag har ju missat dom senaste matcherna pga resa så ska bli skoj att vara tillbaka. För att ha en chans att vinna så är det väl dom vanliga gamla klyschorna, tighta till försvaret, springa mycket och ta avslut i rätt lägen framåt.
Christopher: Ska bli riktigt roligt på söndag. Det var länge sedan det spelades en sån här typ av match i hallen. Hoppas på bra med publik.

Vad tror du behövs för att ni ska ta revansch på Forserum som är ett av de två lagen som så här långt slagit er?
Marcus: För att vi ska få ut en revansch mot Forserum får vi hålla oss kalla och inte dra på oss några onödiga utvisningar! Hålla tätt bak med defensiven samt gå hårt på kontringarna!
Andreas: Vi får inte ge Forserum så mycket tid som vi gav dem i första perioden senast vi möttes. Efter den perioden var vi det bättre laget men det räckte tyvärr inte den gången. Vi lärde oss mycket av den matchen som vi har haft nytta av sen dess. Så nu ska vi se till att använda vår läropeng som vi fick av dem till att visa att vi är ett bättre lag nu än när vi möttes i höstas.
Oscar: Framförallt försvaret tror jag, senast vi mötte forserum släppte vi in 13 mål och då är det svårt att vinna matcher.
Christopher: Det som kommer behövas är att vi håller oss till vårt spel, Har tålamod och spelar för varandra.

Det verkar kunna bli mycket folk på söndag. Forserum arrangerar bussresa till seriefinalen. Hur mycket folk tror du kommer på söndag?
Marcus: Jag tror på 300 personer i bökensved sporthall på söndag!
Andreas: Det är ju bara positivt med mycket folk och ett stort intresse för matchen och för Westerviks IBK som klubb. Vi vill ju prestera och visa att Westervik är på väg tillbaka inom innebandyn efter några tyngre år och då är det ju bättre om så många som möjligt får möjlighet att kunna se och följa oss.
Oscar: Jadu, lapp på luckan är väl optimistiskt va? Isåfall säger jag 304
Christopher: Senaste hemmamatchen var det runt 200 så hoppas de blir mer än så. 
Så kanske mellan 200-300 nånstans iaf.

Tippa ett resultat! 
Marcus: 6-4
Andreas: 8-6
Oscar: 9-7
Christopher: Avstår att tippa

Tag er till sporthallen på söndag. Kom i tid så ni inte missar något av denna spännande seriefinal. 
Vid 13.00 så blåser domaren igång matchen. 

VÄLKOMNA!

/Webmaster Magnus Larsson


Nyhetsarkiv
Vinst mot Ingelstad!2022-01-10 09:05
Inför kvällens match!2022-01-07 11:27
Dubbla matcher i helgen!2021-12-17 14:55
Inför kvällens match2021-12-03 10:43
Inför kvällens match!2021-11-19 10:24
Inför kvällens match!2021-11-12 09:28
Nu gäller det!2019-03-08 08:35
 
Vår huvudsponsor
Samarbetspartners